top of page

De beste dakbedekking: EPDM of roofing op jouw plat dak?

Bijgewerkt op: 26 sep. 2023

Wanneer je een plat dak wilt bedekken, is het kiezen van het juiste materiaal van essentieel belang. Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar in deze blogpost zullen we de voordelen van EPDM benadrukken. EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als dakbedekkingsmateriaal voor platte daken. In dit artikel zullen we uitleggen waarom EPDM de favoriete keuze is ten opzichte van traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals roofing.

Duurzaamheid en levensduur:

EPDM is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen, zoals UV-straling, extreme temperaturen en weersomstandigheden. Het heeft een lange levensduur en kan tot wel 50 jaar meegaan, mits goed geïnstalleerd en onderhouden. In vergelijking met roofing, dat gevoeliger is voor slijtage en scheurvorming, biedt EPDM een betrouwbare en langdurige bescherming voor je platte dak.


Flexibiliteit en waterdichtheid:

EPDM is extreem flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende dakvormen en -formaten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor complexe dakontwerpen. Bovendien heeft EPDM uitstekende waterdichte eigenschappen, waardoor het een betrouwbare bescherming biedt tegen lekkages. In tegenstelling tot roofing, dat vatbaar kan zijn voor barsten en lekkages na verloop van tijd, behoudt EPDM zijn waterdichte integriteit gedurende de levensduur van het dak.


Onderhoudsgemak:

EPDM vereist minimaal onderhoud. Het is bestand tegen de meeste chemicaliën en is niet gevoelig voor mos- of algengroei. Het regelmatig schoonmaken van het dakoppervlak is voldoende om de optimale prestaties te behouden. Aan de andere kant vereist roofing regelmatige inspecties, onderhoud en herstellingen om de levensduur te verlengen.


Milieuvriendelijkheid:

EPDM is een milieuvriendelijk materiaal. Het is recyclebaar en kan na gebruik worden hergebruikt. Bovendien is de productie van EPDM minder belastend voor het milieu dan de productie van roofing.


Conclusie:

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor je platte dak is EPDM een uitstekende keuze. Het biedt duurzaamheid, flexibiliteit, waterdichtheid, onderhoudsgemak en milieuvriendelijkheid. In vergelijking met roofing heeft EPDM duidelijke voordelen op het gebied van levensduur, betrouwbaarheid en prestaties. Overweeg daarom EPDM als de favoriete keuze voor het bedekken van je platte dak. Raadpleeg altijd een professionele dakdekker voor advies en een juiste installatie om de beste resultaten te behalen en jarenlang te genieten van een veilig en betrouwbaar dak.

Comments


bottom of page